Kirjaudu:


Valitse kaupunki

Haluatko sykettä elämään?

Rekisteröidy tästä!

Dream Team lukkojen takana Kunnonpaikassa

Kirjoitettu: 28.3.2018 14:33


Pääsetkö pakoon huoneesta?


Maaliskuun Dream Team -haasteena lähdimme kylpylä-hotelli Kunonpaikkaan kokeilemaan Suomen suurimmaksi pakohuoneeksi mainostettua Kekkosen kätyreitä, jota mahtuisi pelaamaan jopa 20 henkeä samaan aikaan. Meitä ei kuitenkaan niin paljoa ollut lähdössä, vaan aurinkoisena tiistaipäivänä suunnistimme nelistään kohti Kunnonpaikan kellarikerrosta. Kaikkia taisi jännittää enemmän tai vähemmän…


Tunti aikaa selvittää arvoitukset


Pakohuonepelit ovat viime vuosina nousseet suureen suosioon ja Kuopiossakin niitä on jo useita erilaisia. Tavoitteena on vihjeiden avulla ratkaista pelin arvoitus tiimin kanssa ja päästä ulos huoneesta aikarajan sisällä. Pelaaminen vaatii nokkeluutta, luovuutta ja yhteistyötä. Yleensä aikaa on tunti ja pelaajia huoneen koosta riippuen 2-7. Kekkosen kätyreistä on hieman poikkeuksellisesti mahdollista saada useammalle pelaajalle sopiva versio sekä pidempi, puolentoista tunnin, versio. Suosituspelaajamäärä kyseiseen huoneeseen on 5-20, mutta lähdimme kokeilemaan onneamme sairastapausten takia neljän hengen poppooksi kutistuneella tiimillämme. Suurin osa meistä oli pelannut aikaisemmin, mutta oli mukana yksi ensikertalainenkin.


Miten täältä pääsee pois?


Ennen peliä saimme alkuohjeistuksen pelin kulusta ja asioista, joita saa ja ei saa tehdä, minkälaisiin lukkoihin huoneessa voi törmätä ja kuinka tarvittaessa pyytää lisävihjeitä. Vihjeitä olisi todennäköisesti tulossa joka tapauksessa niissä tilanteissa, joissa pelinjohtajan mielestä tarvitsisimme hieman tuuppausta oikeaan suuntaan. Ja yleensä jokainen ryhmä tarvitsee jossain vaiheessa vihjeitä! Alkumaljan ja ohjeiden sisäistämisen jälkeen olikin aika saatella meidät silmät kiinni huoneeseen, napsauttaa lukot kiinni ja laittaa peli pyörimään.

”Kekkonen, Kekkonen, Kekkonen..”
Sanat toistuvat pimeydessä, kellarin pistävä haju ympäröi sinut. Mietit, mitä ihmettä on tapahtunut? Viimeinen muistikuvasi on, kun joit alkumaljan ystäviesi kanssa. Ystävät!? Huhuilet ympärillesi ja kuulet kahleiden kalinaa. Tajuat, että ystäväsikin ovat täällä! Kuka meidät vangitsi? Mitä Lepikontorpassa tapahtui?
Miten pääsemme pois täältä?

Ennen peliä tarjottu vihreä kuplajuoma vaikuttikin hieman epäilyttävältä…


Oivaltamisen iloa, jännitystä ja roimasti hauskuutta!


Silmät avattuamme löysimme kuin löysimmekin itsemme kahlittuina ja ensimmäinen kysymys ei niinkään ollut, kuinka päästä pois, vaan kuinka ensinnäkin päästä tutkimaan huonetta vapaasti. Aika seinälle sijoitetulla monitorilla alkoi raksuttaa hitaasti alaspäin. Hitaasti, mutta silti aivan liian nopeasti.  Mihin tarttua ensimmäisenä? Mikä tässä nyt on olennaista? Miksi ei tullut kerrattua Kekkosen elämäkertaa?

Sattuneesta syystä kuvituskuvat ja teksti on sensuroitava tästä eteenpäin ettemme pilaa kenenkään peli-iloa, mutta kerrottakoon, että lopulta riemastuttavien oivallusten ja turhauttavien suvantovaiheiden kautta saimme luovittua itsemme ulos. Olisi ollut hauska nähdä jälkikäteen videolta, minkälainen innostus meidät valtasi, kun tajusimme viimeisen vihjeen olevan käsillä. Silloin alkoi kyllä semmoinen vipellys ja hihkunta, että oksat pois!


Iloa elämyksestä pitkäksi aikaa


Keskustan alueen pakohuoneet sopivat pienemmille porukoille samoin kuin tämäkin, mutta jos teitä on isompi porukka tai haluatte hieman erityyppistä pelikokemusta, niin kannattaa ehdottomasti testata Kunnonpaikasta löytyvä Kekkosen kätyrit. Koko Dream Team oli huoneesta päästyään yhtä hymyä ja innostunut spekulointi ja tapahtumien kertaus päättyi vasta yliopiston pihassa kaikkien jatkaessa omille teilleen. Vahva suositus, pakohuonepeli on erinomainen tapa viettää aikaa kaveriporukalla! Pakohuonepeli tarjoaa oivaltamisen iloa, jännitystä ja tiimityöskentelyä parhaimmillaan. 

Innostunein terveisin,

DT-Ella

Kommentoi